wiewezijn

Krachtig pedagogisch concept

Bij Jor & Daan sturen we op het stimuleren van de zelfstandigheid van het kind. De vele speelhoekjes in het gebouw staan daar symbool voor. Deze bieden kinderen de ruimte om hun eigen weg te kiezen en op ontdekking te gaan, vanuit een veilige en vertrouwde omgeving en met oog voor de ander.  Jor & Daan heeft een uitgesproken pedagogische visie op de opvoeding van jonge kinderen, met als inspiratiebronnen Célestin Freinet en Thomas Gordon. Zelfstandigheid en gelijkwaardigheid zijn de centrale begrippen in de pedagogische visie van ons kinderdagverblijf.

Ervaren team

Jor & Daan heeft een ervaren, hecht en kundig team. We werken met vaste groepen en met vaste pedagogisch medewerkers, dit biedt continuïteit en veiligheid. Dagelijks zijn er twee pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig die de kinderen begeleiden en verzorgen. We werken met vaste invalmedewerkers, die de kinderen en de werkwijze van Jor & Daan kennen.

Jor & Daan heeft een eigen manager; Bregje de Kort. U kunt voor al uw vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

Tijdens onze creatieve activiteiten is er veel aandacht voor het leven van alledag. Belangrijk daarin zijn de buurt, de seizoenen, de feesten en de dagelijkse gang van zaken in het kinderdagverblijf. Cultuur, muziek en beweging staan bij Jor & Daan centraal. Zo organiseren we regelmatig muziek- en dansactiviteiten, theater en poppenspel. We gaan er op uit in de buurt, naar de kinderboerderij, de speeltuin of samen boodschappen doen.

Elke groep organiseert één keer per jaar een bijzondere activiteit met de kinderen en ouders. We gaan dan echt ‘op reis’; populaire bestemmingen zijn: Artis, Linnaeushof, of Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

Gezonde leefstijl

Twee keer per week, op wisselende dagen, kookt onze kok een verse, warme en gezonde maaltijd, vaak biologisch. We betrekken de kinderen bij de voorbereidingen, zo leren ze de ingrediënten en de verschillende smaken en structuren van voedsel kennen. Op de andere dagen krijgen de kinderen een gezonde broodmaaltijd met zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

We beschikken over een grote buitenspeelplaats met spannende speeltoestellen en een grote zandbak. In de zomer is er een groot zonnescherm, zodat we lekker in de schaduw kunnen spelen. Er is een apart, afgeschermd gedeelte voor de baby’s. Ook kunnen we in de schoolvakanties gebruikmaken van de grote speelplaats van een dependance van de nabijgelegen Theo Thijssenschool. Dit doen we dan ook geregeld!

We gaan elke dag naar buiten, naar de speelplaats of we trekken verder de buurt in. Met mooi weer gaan we vaak naar het Westerpark, of we bezoeken andere speelplekken in de buurt.

Karakteristiek pand

Ons kinderdagverblijf, in hartje Jordaan, bestaat ruim 35 jaar en is gevestigd in een karakteristiek pand dat speciaal als kinderdagverblijf is ontworpen. Door de bijzondere indeling is het voor kinderen een spannend en uitdagend gebouw.

IJsterk: Kracht van samenwerken

Jor & Daan is, samen met negen andere kinderdagverblijven in Amsterdam-Centrum en –West, aangesloten bij IJsterk Kinderdagverblijven. We delen met elkaar een hoogwaardige pedagogische visie op het jonge kind, een grote maatschappelijke en buurtgerichte betrokkenheid en een sociaal bewustzijn. Door kennis te delen, schaalvoordelen te benutten en van elkaar te leren versterken we onszelf en elkaar.

You can view here an English summary of our website.